Hizmetlerimiz



HAYVANCILIK


~ Besicilikte en yaygın olarak yetiştirilen 2 adet sınıf bulunmaktadır. Bunlar Büyük Baş ve Küçük Baş olmak üzere 2 gruptan oluşmaktadır.


Büyük Baş

1. Boğa

Boğa büyükbaş olarak sayılan hayvanlar arasında yer almaktadır. Boğa erkek sığırdır. Erkek sığırlarına öküz adı verilmektedir. En büyük büyükbaşlar arasında yer alan boğalar geviş getiren hayvanlardan bir tanesidir. Boğaların kiloları 1 tondan fazla olabilir. Büyükbaş olan boğalar sinirli ve agresif olan bir hayvandır. Latince ismi ise Bovinae olarak bilinmektedir.


2. Sığır

Latince ismi Bos Primigenius Taurus olan Sığırlar büyükbaş hayvanlardan bir tanesidir. Memeli hayvanlardan bir tanesi olan sığırlar da yine geviş getirmektedirler. Sığır boynuzlugiller familyasına mensuptur. Halk arasında tosun ve boğa olarak da adlandırmaktadırlar. Sığırlar evcil olan büyükbaş türlerinden bir tanesidir.


3.Öküz

Büyükbaş hayvanlardan bir tanesidir. Öküz Latince ismi Bos Primigenius Taurus'dur. Büyükbaşların erkek haline denilen öküzler hadım edilmemiştir. Öküzler yeni büyükbaş hayvanların üremesini sağlar. Aynı zamanda insanların en çok beslediği evcil hayvanlardandır. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ortalama olarak ağırlıkları da 800 kilo olarak belirlenmiştir.





Küçük Baş

Küçükbaş hayvanlar genel olarak koyun ve keçi olarak sayılmaktadır. Küçükbaş hayvan sınıfına kümes hayvanları da girmektedir. En bilinen küçükbaş hayvan koyundur fakat koyununda kendi sınıflandırılması vardır. Koyunlar kendi içlerinde türlere ayrılmaktadır. Kıvırcık, dağlıç, karaman, sakız ve merinos olarak ayrılan koyun türlerinin hepsi küçükbaş hayvancılığa girmektedir. Kıl keçisi ve tiftik keçisi de küçükbaş hayvan grubunda yer almaktadır. Kümes hayvanlarından tavuk, horoz, ördek, hindi ve kaz küçükbaş hayvan sınıfında yer almaktadır.



ZİRAAT


~ Ülkemiz Zirai mahsül elde edilmesinde büyük öneme sahip bir coğrafyadır. Bunlar Buğday,Arpa,Çavdar,Yulaf,Mısır ve Pirinç olmak üzere 6 çeşitten oluşmaktadır.


Organik Tarım Mahsülleri

1. Buğday

Türkiye'de en fazla üretilen tarım ürünüdür. Buğday, filizlenme döneminde yağış, olgunlaşma döneminde ise sıcaklık ve kuru havaya ihtiyaç duymaktadır. Türkiye'deki yaz yağışları ve yükseltiye bağlı olarak var olan düşük sıcaklıklar buğday üretimini kısıtlamaktadır. Türkiye'de her mevsim yağışlı olan Doğu Karadeniz bölgesi ile düşük sıcaklık ortalamasına sahip olan Kuzeydoğu Anadolu hariç her yerde buğday üretimi yapılabilmektedir. Buğday üretimi en fazla İç Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Bu bölge dışında Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de buğday üretimi yaygındır. Yetiştirilen buğdaylar, Akdeniz'de mayıs, İç Anadolu'da temmuz ve Doğu Anadolu'da ise ağustos ayında hasat edilmektedir.


2. Arpa

Türkiye'de buğdaydan sonra en çok üretilen tahıl türüdür. Arpanın yetiştirilme şartları buğday ile paralellik göstermektedir. Arpa, buğdaya göre daha kısa bir zaman diliminde yetişir. Arpa üretimin yarıya yakını Türkiye'nin iç kesimlerde yapılmaktadır. Arpalar hayvan yemi ve bira sanayisinde kullanılır. Arpa bitkilerinin boyu 35 ile 100 cm arasında değişmektedir. Türkiye, Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 2013 verilerine göre 7.9 milyon ton arpa üretimi ile dünyada 6. sıradadır


3. Çavdar ve Yulaf

Tahıllar grubundan olan çavdar ve yulaflar hem hayvanlara yem olarak hem de bisküvi yapımında kullanılır. Çavdar ve yulafın üretim miktarı diğer tahıllara göre daha azdır. Çavdarlar ve yulaflar soğuğa dayanıklıdır ve yüksek kesimlerde daha fazla yetiştirilir. Çavdar, 1-2 metreye kadar uzanan boylarıyla arpalara oldukça benzemektedir. Türkiye çavdar üretiminde dünyada 7. sıradadır.



5. Mısır

Mısır sıcak ve nemli iklim bölgelerinde yetişmektedir. Son yıllarda Türkiye'de gelişen sulama imkânlarıyla da yetiştirildiği alanlar genişlemiştir. Mısır üretimi Karadeniz ve Marmara bölgelerinde doğal olarak, diğer bölgelerde ise sulama ile yetiştirilmektedir. Türkiye'de yağ sanayisinde de kullanımı ile birlikte Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde daha çok yetiştirilmeye başlanmış ve üretimde ilk sırayı bu bölge almıştır. Türkiye'de 2015 yılında 4,6 milyon ton üretilmiş, 2015 yılında ise 5,9 milyon seviyesine ulaşmıştır.


6. Pirinç

Kök sistemi bol suya ihtiyaç duyan bu tahıl türü genellikle su içerisinde yetişir. Kurak yerlerde ise sulama ile üretimi yapılmaktadır. Türkiye'de yeraltı suyunun yüzeye yakın olduğu bölgeler ile ova ve akarsuların vadi tabanlarında yetiştirilmektedir. Başta Meriç havzası olmak üzere Bafra, Çarşamba ovaları, Çukurova'nın alt kesimleri, Amik Ovası, Tosya Ovası ve GAP ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üretimi yapılmaktadır. Dünyada en fazla pirinç üretimi Güneydoğu Asya'da, özellikle de Muson Asyası'nda yapılmaktadır.



TEDARİKLİ ÜRÜNLER


Toptancılık; mal ve hizmetleri diğer işletmelere ve diğer örgütlere tekrar satmak, üretimde kullanmak veya örgütsel çalışmalarını sürdürmek üzere satışları ile ilgili tüm faaliyetleri kapsar. Toptancılar, tekrar satmak için büyük miktarlarda mal satın alarak bunları depolarlar ve daha küçük partiler halinde perakendecilere satarlar. Üretici ile son tüketici arasında aracılık yapan tedarikçi kurumlardır.



Günümüzde yeni iş modelleri, yeni iş kuralları, yeni müşteri profilleri ve başta tedarikçiler olmak üzere müşterilerle yeni ilişkileri gündeme getirmiştir. Yeni pazarlama yaklaşımları tamamen müşteri odaklı olup, işletmeler müşterileriyle sürekli ve dinamik olarak etkileşim içinde olmak zorundadırlar. Toptancı da bir tedarikçi olarak hem üreticiyle, hem perakendeciyle, hem de müşteri ile iletişim ve etkileşim içinde olmalıdır. > Tedarik Zinciri: Mal ve hizmetlerin tedarik aşamasından, üretimine ve son tüketiciye ulaşmasına kadar birbirini izleyen tüm aşamaları kapsar. İş süreçleri açısından bakıldığında, tedarik zinciri; satış süreci, üretim, döküm yönetimi, malzeme temini, dağıtım, tedarik, satış tahmini ve müşteri hizmetleri gibi pek çok alanı içine almaktadır.
> Tedarik Zinciri Yönetimi: Müşteriye, doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde, doğru fiyata tüm tedarik zinciri için mümkün olan en düşük maliyetle ulaşmasını sağlayan malzeme, bilgi ve para akışının yönetimidir. Bir başka deyişle zincir içinde yer alan temel iş süreçlerinin entegrasyonunu sağlayarak müşteri memnuniyetini artıracak stratejilerin ve iş modellerinin oluşturulmasıdır.



Tedarik Zinciri Yönetiminin Faydaları:
> Teslimat performansını iyileştirir.
> Envanterin azaltmasını sağlar.
> Sipariş karşılama oranını yükseltir.
> Talep tahminlerinin doğruluğunu arttırır.
> Tedarik çevrim süresini kısaltır.
> Lojistik masraflarını azaltır.
> Verimlilik ve kapasite artışı sağlar.
> Müşteri memnuniyetinizi arttırır.
> Girdilerin teminini garantileyerek, üretimin devamlılığını sağlar.
> Tüketici taleplerini en iyi şekilde karşılayarak kaliteyi arttırır.
> Toplam maliyetleri azaltır.
> Pazardaki değişikliklere daha kısa zamanda cevap verilebilmesini sağlar.